Strona główna

Składniki na 2 - 3 sztuki (w zależności od gofrownicy):

 

Banan (dojrzały) - 1 sztuka

Jajko - 1 sztuka

Płynne masło - 1 łyżka

Proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki

Mąka graham lub pełnoziarnista - 1/2 szklanki

 

Dodatki:

Świeże owoce; u mnie kiwi i ziarna granatu

Posiekane orzechy lub nasiona; u mnie łyżeczka nasion chia

 

 Sposób przygotowania:

Banana zmiksuj na gładkie puree.

Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.

Nałóż ciasto do gofrownicy i upiecz (czas pieczenia zależy od gofrownicy).

 Wartość odżywcza jednego gofra z dodatkami*:

Energia: 260 kcal

Białko: 7,6 g

Tłuszcz: 7,4 g

Węglowodany: 39 g

 Błonnik pokarmowy: 7 g